Veikot järjestämässä parifrisbeegolfin SM-kisoja viikonloppuna

Parifrisbeegolfin SM-kisat pelataan Siilinjärvellä ja Kuopiossa 17-18.6.2017. Kisoihin osallistuu 72 paria ympäri Suomea eli yhteensä 144 pelaajaa. SM-titteleistä kamppaillaan viidessä eri luokassa: avoin (MPO), naiset (FPO), seniorit-40 (MPM), juniorit-18 (MJ1) ja juniorit-15 (MJ2).

Kisan järjestävät yhteistyössä Suomen Frisbeegolfliiton kanssa kuopiolainen Deep In The Forest ry ja siilinjärveläinen Vuorelan Veikot ry.

Kilpailut pelataan Kuopiossa Puijo Disc Golf kentällä ja Siilijärvellä Tarinalaakso Disc Golf kentällä. Puijo Disc Golf on syksyllä 2016 valmistunut kenttä, joka on rakennettu vanhan Puijon golfkentän pohjalle. Tarinalaakso Disc Golf kenttä on valmistunut kesällä 2015 ja siellä on jo pelattu lukuisia liiton virallisia kisoja, joiden joukossa mm. Joukkuefrisbeegolfin SM-kisat kesällä 2016. Kummankin kentän on suunnitellut siilinjärveläinen Pertti Tuppurainen.

Osallistujien joukossa ovat mm. hallitseva Euroopan ja Suomen mestari Leo Piironen parinsa Ilari Tuoman kanssa. Toinen ennakkosuosikkipari on Euroopan mestaruuskisoissa kolmanneksi sijoittunut Teemu Nissinen sekä SM-kisojen pronssimitalisti Janne Hirsimäki, jotka puolustavat viime vuoden voittoa parifrisbeegolfissa. Mukana ovat myös junioreiden Euroopan mestari Väinö Mäkelä parinaan junioreiden Euroopan mestaruuskisojen kakkonen Riku Vink. Paikallisista pelaajista parhaimmat menestysmahdollisuudet ovat parilla Mikael Räsänen (Deep In The Forest) ja Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot), jotka voivat onnistuessaan yltää jopa Suomen mestaruuteen avoimessa luokassa.

Kilpailussa pelataan lauantaina kaksi kierrosta, joista toinen pelataan Puijolla ja toinen Tarinalaaksossa. Kierrokset alkavat kummallakin kentällä klo 10 ja klo 16. Avoin luokka pelaa ensimmäisen kierroksensa Tarinalaaksossa ja toisen Puijolla, muut luokat ensimmäisen kierroksen Puijolla ja toisen Tarinaalaksossa. Kilpailu huipentuu sunnuntaina Puijolla väliaikalähdöin pelattavaan kolmanteen ja viimeiseen kierrokseen. Ensimmäinen ryhmä aloittaa kierroksensa klo 8.00 ja avoimen luokan kärkiryhmä klo 13.50.

Yleisölllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua kummallakin kentällä.

Kilpailun kotisivut: https://kisakone.frisbeegolfliitto.fi/kilpailu/717

Kilpailun Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/417140188666234/

Kisojen käsiohjelma: https://giasi48zqge2.cdn.shardcms.com/kasiohjelma-parism.pdf

undefined

Liitteet

Aiemmat julkaisut