Powergrip Pro Tour huipentuu Siilinjärvellä

Frisbeegolfin Powergrip Pro Tour on Suomen korkein kilpailukiertue ja se kerää Suomen parhaat heittäjät pelaamaan neljään eri osakilpailuun. Kiertueen neljäs ja viimeinen osakilpailu pelataan Siilinjärvellä Tarinalaakso Disc Golfissa 16-17.9. Kilpailun järjestelyistä vastaa yhteistyössä Suomen Frisbeegolfliiton kanssa Vuorelan Veikot. Kiertueen menestyksellä on merkittävä rooli valinnoissa ensi kesänä pelattaviin frisbeegolfin Euroopan mestaruuskisoihin. Kiertueen voittajat kruunataan heti viimeisen osakilpailun jälkeen.

Kilpailussa pelataan viidessä eri luokassa: avoin pro (MPO), naiset pro (FPO), masterit-40 (MPM), naiset-40 (FPM), masterit-50 (MPG) ja masterit-60 (MPS).

Tarinalaakso Disc Golfissa on aiemmin pelattu mm. Parifrisbeegolfin SM-kisat kuluneena kesänä ja Joukkuefrisbeegolfin SM-kisat vuonna 2016. Kentän on suunnitellut siilinjärveläinen Pertti Tuppurainen ja Pro Tourilla pelattavassa kisaradassa on yhteensä 19 väylää. Siilinjärven osakilpailussa on mukana myös Siilinjärven kunta tarjoamalla 500€ lisäpalkintorahaa avoimen luokan parhaille pelaajille.

Siilinjärven osakilpailussa nähdään mukana lukuisia Suomen kärkipään heittäjiä eri luokissa. Avoimen luokan ennakkosuosikkeja ovat kiertueen kokonaispisteissä kolmantena oleva kuopiolaista Deep In The Forestia edustava 16-vuotias Mikael Räsänen sekä frisbeegolfin SM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Vuorelan Veikkojen 18-vuotias Jesse Nieminen. Kotimaisemissaan pelaavat Räsänen ja Nieminen voittivat aiemmin kesällä Kuopiossa ja Siilinjärvellä pelatun parifrisbeegolfin Suomen mestaruuden. Nuoren kaksikon kovimpia haastajia ovat hallitseva Euroopan mestari ja SM-hopeamitalisti Leo Piironen (Nummelan Frisbeeseura) sekä junioreiden hallitseva junioreiden Euroopan mestari ja SM-hopeamitalisti Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat).

Naisten luokassa kovimpia ennakkosuosikkeja ovat kiertuetta kolmen osakilpailun jälkeen johtava ja SM-hopeamitalisti Henna Blomroos (Rauman Frisbee) sekä SM-pronssimitalisti Anna-Sofia Haipus (Ähtärin Urheilijat).

Kiertuetta pelataan nyt ensimmäistä kertaa Itä-Suomessa ja paikallisista pelaajista usealla on mahdollisuus nousta haastamaan Suomen parhaita pelaajia. Kisassa pelataan kahden päivän aikana yhteensä kolme kierrosta. Avoimen luokan kierrokset pelataan lauantaina klo 8.30 ja 15.30 sekä ratkaiseva finaalikierros sunnuntaina klo 12.00. Muut luokat pelaavat kierroksensa lauantaina klo 12.00, sunnuntaina klo 8.30 ja finaalikierroksen sunnuntaina klo 15.30.

Yleisölllä ja medialla on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua Tarinalaakso Disc Golfissa. Kentän osoite on Kumpusentie 11, 71800 Siilinjärvi.

Kilpailusivu: https://kisakone.frisbeegolfliitto.fi/kilpailu/731

Powergrip Pro Tourin sivut: http://protour.frisbeegolfliitto.fi/        

Kilpailun Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1479531625419187/

Kiertueen yhteispisteet 3/4: https://kisakone.frisbeegolfliitto.fi/sarja/30

Liitteet

Aiemmat julkaisut